Hej,

I skolan inom Enrichment programmet har alla som går i sjuan fått i uppgift att planera och genomföra ett sk Service-project. Det handlar om att ge tillbaka till samhället geonom någon slags välgörenhet. Det skulle kunna vara att hjälpa Djurens vänner, Frälsnings armen, att läsa för gamla, skotta för grannar eller att hjälpa yngre barn med skolarbete och så vidare. Det finns egentligen inga ramar för projektet annat än att syftet ska vara att hjälpa någon annan.

William bestämde sig för att han vill hjälpa till att rädda tigrar genom att samla ihop pengar och skänka till WWF, World Wildlife Fund. Och iställlet för att bara knacka dörr och samla ihop pengar, så bestämde han sig för att göra en t-shirt som han kan sälja, och att sedan skänka förtjänsten till WWF.

Här är några bilder på hans arbete så här långt!

Först ritade han en bild till sin t-shirt, och här ovan håller han på att kopiera den till en ram för screen-tryck.

Här är ramen nästan färdig, och spänningen i huset är stor…ska det fungera eller har vi (William) tagit oss vatten över huvudet med detta projekt?!

Nedan kan ni se William hålla upp provtrycket, och av hans min att döma är han ganska nöjd!

För att han ska få ihop minst 100 dollar måste han sälja minst 16 t-shirts a 10 dollar (t-shirtsen kostar 4 dollar st). Och då har mamma fått lov att skänka allt annat material till projektet 🙂

Jag tycker att det är spännande att se hur hans försäljning kommer att gå, och vet inte riktigt vilket som skulle vara värst, att han inte lyckas sälja tillräckligt många, eller om han kommer hem och säger att vi ska göra hundra stycken t-shirt!

Ha det bra alla, och en stor kram på er!